top of page
  • Redactie

Rauwe honing vs. Gewone honing: Wat is het verschil?

Bijgewerkt op: 14 mrt.

Is er een verschil tussen rauwe honing en gewone honing? In deze blog gaan we die vraag beantwoorden. Ook krijg je antwoord op de vraag of de ene soort beter is dan de ander.


Griekse delicatessen honing

Rauwe honing vs. ‘Gewone’ honing


Het proces van rauwe honing is een stuk korter dan het proces van gewone honing. Hoe ziet het proces eruit? De honing wordt uit de honinggraat gehaald, waarna onzuiverheden zoals bijenwas en dode bijen worden verwijderd. Vervolgens wordt de honing in potten gedaan en is het klaar voor consumptie. Rauwe honing is onbewerkt en bevat veel goede voedingstoffen.


In tegenstelling tot rauwe honing, ondergaat gewone honing een of meerdere verwerkingsprocessen. De honing kan een pasteurisatieproces ondergaan waarbij de honing wordt verhit. Het verhitten van de honing heeft als doel bacteriën en gist te doden en de houdbaarheid van de honing te verlengen.

Meestal is gewone honing ook gefilterd, wat zorgt voor een heldere kleur. En in sommige gevallen wordt de honing gemengd met een suikerstroop, waardoor het geen honing meer is. Door de verwerkingsprocessen die gewone honing ondergaat, gaan veel van de belangrijke voedingsstoffen verloren.


Welke honing is beter?


Is rauwe honing beter (en dus gezonder) dan gewone honing uit de supermarkt? Het antwoord op deze vraag is: Ja! Rauwe honing is onbewerkt waardoor belangrijke voedingsstoffen behouden blijven. En daar heb jij baat bij, want rauwe honing bevat een hoge concentratie aan mineralen, enzymen, antioxidanten, eiwitten en vitamines.


Dus kies de volgende keer voor rauwe honing! Neem een kijkje in onze webshop en probeer een van onze drie honingsoorten, 100% natuurlijk en onbewerkt.


107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page