top of page

ONS VERHAAL

GRIEKSE ROOTS

Wij zijn de broers Dimitri & Panajotis Mintzas woonachtig in Nederland met Griekse roots. Onze familie komt uit het zuiden van de Peloponnesos, waar zij al decennialang op de meest authentieke, pure en natuurlijke wijze biologische olijfolie en honing van topkwaliteit produceren. Elk jaar kijken wij ernaar uit om onze familie mee te helpen met de oogst.

Biologische olijfolie Mintzas

DE BESTE OLIJFOLIE

Onze biologische olijfolie met zeer lage zuurgraad van 0,1% - 0,3% wordt gemaakt van de Koroneiki olijf. Deze olijven groeien aan onze eigen olijfbomen en die van onze lokale vrienden in de omgeving van Kalamata (Peloponnesos). Deze regio met miljoenen olijfbomen wordt beschouwd als het belangrijkste olijventeeltgebied van Griekenland. De Koroneiki olijf wordt ook wel de Koning van de olijven genoemd, omdat deze soort de meeste polyphenols (antioxidanten) bevat vergeleken met alle andere olijfsoorten. Dit is de reden waarom de Koroneiki olijfolie tot de beste van de wereld behoort.

HOGE KWALITEIT HONING

Onze bijenkasten staan in het Parnonas gebergte (Peloponnesos). De kwaliteit van de honing uit dit gebied wordt beschouwd als een van de beste ter wereld, vanwege de onbeperkte zomerzon, de biodiversiteit en de rijke verscheidenheid aan Griekse flora, waaronder meer dan 850 planten, bloemen en bomensoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Deze rijke bijenteeltflora stelt de bijen in staat om honing met verschillende rijke ingrediënten te creëren. Onze honing is rijk aan koolhydraten, eiwitten, aminozuren, enzymen en vitamine B. De honing is een bron van energie, vitaliteit en heeft een antioxiderende en anti- verouderende werking. Deze eigenschappen leveren een belangrijke bijdrage aan de bescherming van de gezondheid.

UNIEKE SMAAKBELEVING

Wij willen jullie graag laten meegenieten van deze overheerlijke, natuurlijke en onbewerkte Griekse delicatessen die op authentieke wijze met veel liefde, vakmanschap en passie door onze familie in Griekenland worden gemaakt.

bottom of page